Hemla – en slät bulle med smak av kardemumma
Foto: Matilda Lindeblad/Johnér
Hemla – en slät bulle med smak av kardemumma

Hemla - en slät semla

5 (1 röst)

En semla som ser ut som en vanlig slät bulle -en hemla, men döljer den smarriga fyllningen inuti. Konditorerna Peter Nordin och Per Bäckström på Wienercaféet i Stockholm uppfann hemlan 2015. Med det här receptet kan du göra dina alldeles egna ”hemla”.

Hemla

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 650 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kardemummakärnor, hela
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 1 ägg, för pensling av semmelbullarna
  • vispgrädde
  • mandelmassa
  • vaniljkräm
  • florsocker

Gör så här

Av: Babs Drougge

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK