Bästa recepten till chokladbollens dag

Baka chokladbollstårta eller nyttiga chokladbollar

Av: 

Clara Öhrn

Bakrecept

Enklare bakverk än chokladbollar får man leta efter.

Den 11 maj är det chokladbollens dag, ett skäl så gott som något att rulla ihop några små godbitar och fira.

Förutom att chokladbollar är fantastiskt goda är de också lätta att göra och ingredienserna finns ofta hemma.

Det lilla klassiska bakverket som även kallas för havreboll eller kokosboll går att variera med olika smaksättningar i smeten.

Rulla bollarna i kokos, pärlsocker, hackad mandel, strössel eller något annat smarrigt.

Klassiskt recept på chokladbollar

Klassiska chokladbollar går snabbt och enkelt att rulla ihop. Allt du behöver är:

  • Smör
  • Socker
  • Kakao
  • Havregryn
  • Pärlsocker

Blanda smeten. Rulla bollar. Klart! Varken spis eller ugn är inblandad.

Här finns recept på snabba och enkla chokladbollar

Chokladboll, kokosboll eller havreboll är en riktig klassiker, rulla i kokos, pärlsocker eller strössel.

Chokladbollstårta – perfekt till barnkalaset

Planerar du ett barnkalas eller vill du bara ta firandet av chokladbollens dag steget längre?

Då kan du göra en hel chokladbollstårta! Enkelt och superfestligt.

Chokladbollstårta

Chokladbollar med nutellagömma

Chokladbollar och nutella, vilken briljant kombination!

Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar.

Förutom att de är fantastiskt goda är de också lätta att göra och ingredienserna finns ofta hemma.

Chokladbollar med nutellagömma

Chokladbollar med nougatfyllning

Den här varianten passar både som godis eller till fikat. Bollarna får en fin färg och ett lite sött yttre täcke av chokladströssel.

Chokladbollar – ljusa och med smak av vanilj

Vill du ha ljusare chokladbollar kan du byta ut kakaon mot oboyoulver. Det här är ett recept med havre, kokos, vanilj och grädde som påminner mycket om de ljusa havrebollarna man kunde köpa i kiosken förr.

Ljusa havrebollar

Nyttiga chokladbollar

Nyttiga dadelbollar är fantastiskt gott och du kan frossa i dem med gott samvete. Här är ett recept på som inte är lika onyttiga som originalet.

Hemligheten? Dadlar och kokosolja.

Eftersom frukten är så söt i sig behövs inget annat sötningsmedel.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Chokladrecept

Choklad

MER OM GODARE

Så fixar du snabbaste superfikan

Matchapulver – 5 tips på vad du kan göra med matcha

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Så lyckas du med långjäst bröd

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Höstmat: Kokböcker med goda grytor och långkok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Böcker som kan förändra ditt liv: 7 tips

Våriga drinkar till valborg – bartendern tipsar

Så blir du bra på att laga somalisk mat

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Experten: Det här är maten som höjer din sexlust

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Allt du behöver veta om tunnbrödsrullen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Spara tid och pengar – satsa på matlådan

Fira paltens dag med proffsets egna recept

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grytor och kastruller – bra tips till köket