Laga asiatiskt: Köksprylarna du behöver

Fixa du god asiatisk mat hemma

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Ramen, soppa, nudlar, sushi och wok.

Det asiatiska köket är mer populärt än någonsin och nu vill vi laga den goda maten hemma i våra egna kök!

Här får du bra tips på prylarna du behöver för att komma igång.

Ångkokare i bambu

Foto: Amazon

Ångkokaren är perfekt för att koka grönsaker, fisk, kyckling och dumplings. Smart design med två nivåer så du kan hålla isär rätterna. Att ångkoka maten kan både ta fram mer smak och göra rätten nyttigare, samtidigt som risken att koka sönder grönsakerna minskar. Snygg bambukorg som är enkel att använda för att tillaga maten, men som också är fin och praktisk att servera ur.

Köp din ångkokare hos Amazon här.


Mina asiatiska favoritrecept

Foto: Bonnier Fakta

”Med den här kokboken vill jag förmedla min kärlek till det ostasiatiska köket, och jag hoppas kunna inspirera fler att öppna upp sina sinnen för dess enastående råvaror och recept.” Utforska Ostasiens unika råvaror och smaker med Christin Kashou, vinnare av Sveriges mästerkock år 2021. Här bjuder hon på 40 av sina favoriträtter från Kina, Japan och Korea, rika på kryddor, hetta och umami. Bygg din ramen från grunden med egen buljong och nudlar, vik och ånga dumplingar som sprakar i munnen! Låt krispigt friterad tempura och små sidorätter förhöja din vardagsmiddag eller bjud dina gäster på en generös buffé från en smakrik del av världen.

Laddar ...

Mandolin

Foto: Benriner

En förstklassig mandolin som skär grönsaker och rotfrukter i tunna skivor eller strimlor. Perfekt för all asiatisk matlagning. Det raka bladet är handslipat och har en steglös inställning, från 0,5 till 7 mm. Mandolinen levereras med tre utbytbara blad för strimling och julienne samt ett praktiskt fingerskydd. Undertill finns ett glidskydd som underlättar användningen.

Laddar ...

Och glöm inte skyddshandsken!

Laddar ...

Ätpinnar

Foto: Kawai

Smarta ätpinnar i oljat trä som går att handdiska och återanvända om och om igen. Set med fem par pinnar i olika färger. Hållbart och smidigt.

Laddar ...

Wokpanna

Foto: Cervera

En bra wokpanna är ett måste för dig som älskar wok. Tack vare den sluttande formen kan du röra runt i pannan utan att ingredienserna hamnar utanför. Non-stick-beläggningen gör att pannan både är lätt att steka i och att rengöra. Välj en belagd panna när du steker känsliga råvaror, vill ha en fettsnål tillagningsmetod eller lagar rätter med mycket vätska.

Köp din wokpanna hos Cervera här.


Japansk Santoku-kniv

Foto: Global

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära, tärna och hacka. Passar för alla moment i din asiatiska matlagning.

Laddar ...

Japanskt porslin

Foto: Åhléns

Ingen riktig asiatisk middag utan rätt porslin! Servera den goda maten i fina skålar, tallrikar och koppar. Lägg upp sushin på vackra fat och mixa och matcha porslinet fritt. Missa inte serien Tokyo Design hos Åhléns, där form, färg och design tillsammans blir en bra grund till ditt nya asiatiska köksskåp.

Handla asiatiskt porslin hos Åhléns här.


Extra-tips: Sushi-kit

Foto: Amazon

Vill du göra egen sushi hemma? Satsa på ett smart sushi-kit som passar både nybörjare och vana sushi-skapare. Enkelt att fylla, rulla och laga egen sushi hemma vid matbordet. Prova du också!

Köp ditt eget sushi-kit hos Amazon här.


Tips på ingredienser till din asiatiska matlagning

Laddar ...

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE