Plättar med salladslök, kimchimajonnäs och ponzu
Krispiga koreanska plättar blir till en hel middagsrätt om man lägger till något grönt tillbehör. Eller så äter man dem som snacks och satsar på en efterrätt istället.
Ponzu är en älskvärd sojasås som består av soja, ättika och citron. Den finns att köpa färdig, men hittar du den inte kan du ta japansk soja.
Tips! Istället för salladslök kan du tillsätta riven urkramad zucchini eller majskorn i plättarna. Har du ingen kimchi kan du blanda majonnäsen med hackad surkål, lite srirachasås och finriven ingefära.
Ingredienser
- 4 dlvetemjöl
- 1 dlrismjöl, eller majsstärkelse (maizena)
- 2 tskBakpulver
- 1 grön chili
- 125 gSalladslök
- 1 tskSesamolja
- 1 dlkimchi, färdig
- 2 dlvegansk majonnäs
- Rapsolja, neutral
- Salt
Till servering
- ponzusås