Gado-gado med strimlad omelett
Foto: Åsa Liffner
Gado-gado med strimlad omelett

Gado-gado med strimlad omelett

4 (1 röst)

En indonesisk favorit

Recept

De flesta som varit i Indonesien har smakat den fantastiska rätten Gado-gado.

Den liknar en asiatisk pyttipanna, fast med härliga grönsaker och strimlad omelett.

Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).

Gado-gado med strimlad omelett

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g haricot verts, frysta går bra
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 morötter
  • 50 g mungbönsgroddar
  • 200 g rödkål
  • 1 knippe salladslök, den gröna delen
  • 0.5 röd chili
  • 10 g färsk koriander
  • 1 tsk rivet limeskal
  • Omelett

  • 2 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 tsk grön tabasco, eller svartpeppar
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 tsk sesamolja
  • Dressing

  • 4 msk jordnötssmör, alt. mandelsmör eller tahini
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 lime, saft från
  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 cm färsk gurkmeja
  • röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 st urkärnad medjooldadel
  • Serveringsförslag

  • 0.5 dl kokoschips
  • 1 dl rostade blandade nötter, tex jordnötter
  • kimchi
  • mango, eller papaya, som vänts runt i limesaft

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE