Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

Av Lise Finckenhagen

(235)

Vad tycker du?

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

Bulgogi är en koreansk maträtt med tunna skivor av marinerat mört nötkött som får en speciell smak tack vare den koreanska chilipastan gochujang . Toppa med strimlad salladslök och servera med nykokt ris.

Bulgogi toppad med salladslök och serverad med ris.

Ingredienser

  • 600 gnötkött, mört
  • 0,5 päron, eller syrligt äpple
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 1 mskIngefära, riven
  • 4 mskSojasås
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskfarinsocker
  • 1 mskSesamolja
  • 2 mskChilisås, eller chilipasta (gochujang)
  • Olja, till stekning

Till servering

  • Salladslök, hackad
  • ris, kokt
  • sesamfrön
  • chilipasta, gochujang

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bulgogi – så gör du den goda koreanska rätten

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept