Matsmarta onsdag

presenteras av

Stekt ris med spännande smaker av chili och ingefära.
Foto: Ylva Sundgren
Stekt ris med spännande smaker av chili och ingefära.

Stekt ris med chili och ingefära

4,1 (10 röster)

MAT & DRYCK

Den här versionen av stekt ris är full av spännande smaker, vill du ha den mildare kan du halvera mängden chili och ingefära.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

Stekt ris

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g kokt ris
  • 1 blomkålshuvud, blasten
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 2 gula lökar
  • 40 g färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, urkärnad
  • 4 msk rapsolja
  • 4 ägg
  • 4 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 3 korianderstjälkar, cirka
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE