Löjromspizza – lyxigt och gott
En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.
– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.
Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.
Löjromspizza
Ingredienser
- 400 g pizzadeg, färdig i påse
Topping
- 1.5 dl crème fraiche
- 1.5 dl västerbottensost, riven
- salt
- svartpeppar, nymalen
Garnering
- 0.5 dl crème fraiche
- 80 g löjrom
- 3 msk rödlök, finhackad
- 2 msk gräslök, finhackad
- 0.5 dl dillvippor
- 1 näve rotfruktschips
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Artikeln innehåller annonslänkar
Grädda goda pizzor med en pizzaugn
Smashad potatis





1 h 30 min
Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing





30 min
Detaljen som tar tacon till ny nivå – ”jättegott”





1 h
Syrligt krispig surf ’n’ turf
45 min
Spenatsallad med labnehost och nektariner





30 min
Sandefjordssås





5 min
Artikeln innehåller annonslänkar
Airfryer i olika storlekar – 5 köptips
Bästa chardonnay-vinerna just nu

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min
Mjuka nybakade tekakor





1 h 40 min
Hjärtformad tårta





30 min
Loaded chips med ostig topping





10 min

Så länge håller ketchup – professorn förklarar
Så fixar du goda mackan med rivet ägg





10 min
Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger





20 min
Citronmarinerad fänkål
10 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar
Sätt spritz på sommardrinken
Grattis, här är årets nya Michelin-krogar
Artikeln innehåller annonslänkar
8 festliga dekorationer till sommarfesten
Här är finalisterna i Årets kock 2022
Artikeln innehåller annonslänkar
Perfekta bröllopspresenter – under 1000 kr
Artikeln innehåller annonslänkar