Lyxiga saffransbullar med mandelmassa
Lyxa till saffransbullarna med en fyllning av mandelmassa och toppa med mandelflagor och pärlsocker.
– De här blir underbart saftiga säger Fredrik Nylén.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Baka till jul.
1 portion i receptet blir cirka 24 bullar.
Lyxiga saffransbullar
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 g saffran
- 1 tsk strösocker
- 200 g smör , rumsvarmt
- 1 tsk salt
- 2 dl strösocker
- 14 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g mandelmassa
- 100 g smör , rumsvarmt
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Pensling och dekoration
- 1 ägg
- 1 dl flagad mandel
- 1 dl pärlsocker
Gör så här
Följ Godare på Instagram – klicka här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Fredrik Nylén: I mitt yrke är det jul året om
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Dubbelt så goda med saffran





1 h
Så gör du goda lyxsemlan





20 min
Snabba goda semlor





30 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Julens bästa kokböcker
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Saffranskladdkaka med lingon och grädde





40 min
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Schackhjärtan – julens sötaste kakor





2 h
Citronbiskvier





1 h
Dumlekakor i långpanna





30 min
Punschrulle i långpanna





30 min
Syltrutor med smak av jordgubbar.
45 min
Sockerkaka med kanelsmul





50 min
Potatisparatha – indiskt kryddigt bröd





45 min