Omelett med torkade eller frysta kantareller.
Omelett med torkade eller frysta kantareller.

Pappas kantarellomelett

5 (1 röst)

Med Västerbottensost

Matsmarta onsdag

Den som plockar kantareller har ofta burkar med torkade eller frysta hemma. De passar perfekt till en lättlagad, men lyxig omelett.

Recept från boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Lättlagad och lyxig omelett

  • Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • salt och peppar
  • Fyllning

  • 1 dl kantareller
  • 1 schalottenlökar
  • 1.5 dl västerbottensost
  • persilja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp boken ”Min farmor var vegan” hos Bokus!

Extern länk från Bokus

Klicka här!

LÄS VIDARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

10 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne

40 min

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Vanligaste missarna med matlådan

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Vegobiffar – fem enkla recept

Experten: Så länge håller maten

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare

40 min

Därför är viltkött så klimatsmart

Boosta immunförsvaret med en grön drink

3 min

Mumsig och mättande wrap med bönor

30 min

Ljuvlig lättlagad linssoppa

30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra

10 min

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min