Kryddig högrev med fänkål och äpple

Av Godare

(21)

Vad tycker du?

Kryddig högrev med fänkål och äpple

Kryddig högrev med fänkål och äpple – här bjuder kocken Tina Nordström på en kryddig gryta. Perfekta höstmiddagen att göra på de sista äpplena i trädgården. Recept från boken ”Tinas kök” av Tina Nordström.

Högrev med härliga smaker med fänkål och äpple.

Ingredienser

  • 1,5 kgHögrev, av nöt
  • 0,25 rotselleri
  • 1 fänkål
  • 2 rödlökar
  • 3 äpplen
  • 1 hel vitlök
  • 3 timjankvistar
  • 3 kvistarrosmarin
  • 3 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn, krossade
  • 8 dlGrönsaksbuljong, eller vatten
  • 0,5 dlÄppelcidervinäger
  • 1 tskSmör, eller en kula
  • Smör, till stekning
  • Olivolja, till stekning
  • Salt och svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig högrev med fänkål och äpple

Ämnen