Crostini med tre olika topping.
Crostini med tre olika topping.

Crostini med tapenade

5 (5 röster)

Paolos mat

– Crostini är små välrostade läckerheter. Här i tre varianter – krämig olivröra med ett stänk av citron, en med mozzarella, tomat och basilika och en god sköning med en klick ricotta och räkor, säger Paolo Roberto.

Crostini con crema di olive

Crostini med tapenade

  • Ingredienser

  • 6 skivor baguette
  • 1 dl oliver, svarta och urkärnade
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 nypa peperoncino (chili), smulad
  • salt och peppar, eventuellt även grovmalen svartpeppar
  • olivolja, till pensling
  • persilja, finhackad (att strö över)

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Paolo Robertos härliga italienska buffé

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Förrätt

Buffé

Italiensk mat

MER OM GODARE

Italiensk buffé för lata dagar

Recept på frittata med rödlök med italienska smaker

20 min

Omelettrulle med svamp – recept från Paolos mat

Kryddiga julkakor med choklad

1 h 30 min

Minipajer med vit choklad

3 h

Italiensk mandeltårta

1 h 30 min

Chokladtryffel med apelsinsmak

45 min

Glass med sharonfruktsås

30 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

1 h

Risotto med räkor, calamari och musslor

1 h

Risotto med färsk salsiccia och bönor

45 min

Fyllda musslor

40 min

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

35 min

Blomkålsmos med vitlök och örter

15 min

Melonsallad med mynta och fårost

20 min

Citronkyckling med potatis

1 h 30 min

Kåldolmar i citronsås

1 h 30 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Risotto med sparris och citron

45 min

Jesper Blomqvists napolitanska pizza

1 h