Foto: Stefan Wettainen
Palak Paneer toppad med koriander.
Palak Paneer
4,7 (7 röster)
MAT & DRYCK
Palak Paneer är en smakrik rätt som både har och ger styrka.
Servera med läcker matvetesallad.
Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).
Palak Paneer
Ingredienser
- 2 lökar, stora
- 3 vitlöksklyftor
- 20 g ingefära, färsk
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 msk garam masala
- 2 tsk kardemumma
- 1 msk spiskummin
- 1 msk koriander, malen
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk chilipulver, eller efter smak
- 400 g tofu, fast, naturell
- 250 g grönkål, färsk
- 400 g krossade tomater
- 4 dl vatten, + ev till stekning
- 2 dl röda linser
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk japansk soja
- 200 g silkestofu
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 lime, saften
- salt och svartpeppar
- rapsolja, till stekning
Matvetesallad
- 3 dl matvete
- 1 msk grönsaksfond
- 1 vitlöksklyfta
- 10 cm purjolök
- 1 spetspaprika
- 0.5 kruka koriander
- 0.5 lime, saften
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott
40 min
Allt du behöver veta om det indiska köket
Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Salted caramel freak-shake
15 min
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Tofuklämmor
20 min
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Baka gyllene chouquettes
45 min
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Dinoburgare som man blir stark av
1 h
Så äter svenskarna – nu och i framtiden
Indiska vegorätter: Kryddiga smaker och så gott
Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott
40 min
Allt du behöver veta om det indiska köket
Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Shahi paneer – kungligt gott
1 h
Salted caramel freak-shake
15 min
Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker
Årets kock-finalisterna: Därför ska du äta hållbart
Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple
1 h 30 min
Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes
2 h
Eko-bonden: ’Finns inga veganska ekosystem’
Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting
15 min
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm
1 h 20 min
Tofuklämmor
20 min
Grön soppa med gräddmoln
40 min
Ny undersökning: Varannan vill ändra sina matvanor
Stjärnbagaren: Matsystemet är trasigt
Baka gyllene chouquettes
45 min
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
1 h
Vegansk bouillabaisse
1 h 30 min
Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Dinoburgare som man blir stark av
1 h