Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Av Nina Kindbro

(9)

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Zucchinispaghetti med grönkålspesto – pasta pesto på ett helt nytt sätt. Den knallgröna, nyttiga och härligt krämiga peston kan förstås användas till helt vanlig spaghetti. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

 Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Ingredienser

  • 1 zucchini, stor
  • 2 mskOlivolja
  • Salt
  • Parmesanost, färskriven
  • Cashewnötter, rostade, kan uteslutas

Pesto

  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 gGrönkål, cirka 3 dl
  • 60 gSpenat, färsk
  • 100 gCashewnötter
  • 2 dlOlivolja, cirka
  • 3 dlriven parmesan, cirka
  • 2 krmSalt
  • 1 krmSvartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Zucchinispaghetti med grönkålspesto

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.