Thailändsk färsgryta – pad krapow
Thailändsk färsgryta – en enkel vardagsräddare som går snabbt och enkelt att svänga ihop när tiden är knapp.
– Variera grönsakerna efter säsong och smak. Använd frysta eller färska grönsaker, och om du vill kan du dra ner på färsen och öka på grönsakerna, säger Zeina Mourtada.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.
Thailändsk färsgryta – pad krapow
Ingredienser
- 1 gul lök, eller rödlök
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka thaibasilika, eller vanlig basilika
- olja, att steka i
- 400 g nötfärs
- 1 salladslök, strimlad, till garnering
Sojasås
- 0.5 dl japansk soja
- 1 msk honung
- 1 tsk chilipasta, eller mer. till exempel sambal oelek, kan ersättas med finhackad färsk eller torkad chili.
Servera till
- kokt matvete
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept

Grekisk köttfärssås med spagetti





1 h

Bibimbap på svenska
40 min

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min

Så fermenterar du grönsaker
Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg





30 min

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström
Bordssalt – så gör du livets salt





5 min
Surkål – här är grundreceptet





1 h
Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar
Karamelliserad lökkräm med parmesan
45 min
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Vildsvinskebab!
1 h
Teriyakisås på bara fyra ingredienser
Koka ris – så blir det helt perfekt
Det här vill Godares matprofiler laga 2022

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat
Så smakar kändisvinerna på Systembolaget

Vanligaste missarna med matlådan

Bjud på godaste vegomaten i midsommar
