Linus pannkakstårta
Pannkakstårta blir man aldrig för gammal för. Här är Linus Larssons härliga recept med nutellafrosting och rosa färskostfyllning med hallon.
Ur boken ”Tårtor med Linus” av Linus Larsson (Bonnier Fakta)
Linus pannkakstårta
Ingredienser
- 8 ägg
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk salt
- 7.5 dl vetemjöl, 60 g / 1 dl
- 12 dl mjölk
- 3 dl sockerdricka
- smör, att steka i
färskostfyllning
- vispgrädde
- 200 g mascarponeost
- 0.5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
- 1 dl hallonsaft
- 1 msk vaniljessens
- hushållsfärg, valfritt
Nutellafrosting
- 50 g smör
- 100 g mascarponeost
- 2 dl nutella
- 2 dl florsocker, 60 g/ 1 dl
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lär av tårtproffset – gör succéfika
Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon





1 h
Klassisk red velvet cake





1 h 10 min
Tårtan för alla chokladälskare





1 h
Tårtkalas – tre fantastiska skapelser
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Mormor Margits midsommartårta
2 h
Färskostmoussetårta med jordgubbar
Moussetårta av hallon och choklad på brownie
Frozen cheesecake - som glass fast godare





30 min
Pajer med marinerade kronärtskockor





2 h
Jordgubbspaj med vit choklad





2 h 30 min
Midsommar med paj – godaste recepten
Roy Fares kanelbullesemla





1 h
Så många kanelbullar äter vi i dag
Mjuk kaka med vallmo och citron





40 min
Wienerbrödets dag – fira med hembakade wienerbröd





1 h 30 min
Bjud på söta prinsessbiskvier från My kitchen stories





1 h
Fröknäcke – enkelt och gott recept





1 h 50 min