Hummus på gula ärtor med valnötter och korv
Gula ärtor går utmärkt att använda till hummus om du inte har kikärtor hemma. Servera med en god korv, knapriga valnötter och nykokt broccoli.
I klippet avslöjar dessutom stjärnkocken Tom Victor Gausdal den perfekta koktiden för broccoli: 30 sekunder!
Tillkommer tid för blötläggning av ärtorna.
Ingredienser
- 200 ggula ärtor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Morötter, skalade i strimlor
- 4 msktahini, valfritt
- 1 citron, saften
- 0,5 tskSalt
- 1 tskSpiskummin
- Olivolja
Rostade valnötter
- 150 gvalnötter
- Rapsolja, några droppar
- 1 nypasalt
Servera med
- 1 broccoli
- 1 paketbrytbönor
- gräslök, finhackad
- Olivolja
- Salt och peppar
- spickekorv, på exempelvis lamm, 14 gram per person