Spagetti med köttfärssås – utan kött
Köttfärssås är Sveriges populäraste maträtt.
– Jag tror det handlar om att rätten går att variera och den är också väldigt lätt att göra veganskt. Men det finns några tricks för att göra den riktigt, riktigt bra, säger Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
I det här avsnittet av ”Vegansk husmanskost” från tv-kanalen Godare visar Gustav hur du gör en perfekt växtbaserad ”Pasta bolognese” – häng med!
Ingredienser
- 300 gVegofärs Kfp
- 1 Lök, gul, stor
- 1 morot, stor
- 2 bladselleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 6 soltorkade tomater, + 1-2 msk olja från burken
- 2 mskTomatpuré
- 1 mskTimjan
- 1 mskOregano
- 4 lagerblad
- 1,5 dlRött vin, gott
- 1 burkHela inlagda tomater
- 1 mskljus japansk soja
- 1,5 mlGrönsaksfond, gärna lökfond
- 2 mskKetchup, eller socker efter smak
- 2 dlVatten, eller mer
- 1 tskVitvinsvinäger, kan uteslutas
- Salt och svartpeppar
- 0,5 krukafärsk basilika
- Olivolja, till stekning och avsmakning
Till servering
- 500 gspaghetti
- 1 dlcashewnötsparmesan
- 0,5 krukafärsk basilika
Cashewnötsparmesan
- 200 gCashewnötter, naturella
- 1 dlNäringsjäst
- 1 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 receptMer på Godare
GUIDER
”Jag tror det är ett vinnande koncept”
Västerbottensröra med chips
Laxstubbe med Västerbottensost
Mini-langos
Avokadosnurra
ARTIKLAR
”Jag provlagar aldrig mina recept”
Aubergine med hummus och granatäpple
Kryddig morotssallad
Yoghurtsås med mynta och fetaost
Bosch
Köksmaskinen som gör dig till bakproffs