Karljohansvamp i vitvinsrisotto
Foto: Per Björn
Karljohansvamp i vitvinsrisotto

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

4 (1 röst)

Karljohansvamp i vitvinsrisotto – svamp är som gjort för att användas i risotto. I den här rätten får flera smaker plats såsom luftorkad skinka, persilja och torkad mejram. Här använder vi karljohansvamp men det går lika bra med kantareller eller champinjoner.

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g karl-johansvamp
  • 4 skivor lufttorkad skinka, typ parma eller prosciutto crudo
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mejram, torkad
  • 0.5 tsk chiliflakes, finns på burk i kryddhyllan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar
  • Risotto

  • 2 tärningar kyckling- eller grönsaksbuljong, eller 3 msk fond på flaska
  • 1 lök, liten
  • 3 msk smör, 1 + 2
  • 3 dl risottoris, rundkornigt
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • parmesan, att riva

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK