Karljohansvamp i vitvinsrisotto

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

Karljohansvamp i vitvinsrisotto – svamp är som gjort för att användas i risotto. I den här rätten får flera smaker plats såsom luftorkad skinka, persilja och torkad mejram. Här använder vi karljohansvamp men det går lika bra med kantareller eller champinjoner.

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

Ingredienser

  • 500 gKarl-Johansvamp
  • 4 skivorlufttorkad skinka, typ parma eller prosciutto crudo
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 mskHackad persilja
  • 2 mskOlivolja
  • 2 mskSmör
  • 1 tskMejram, torkad
  • 0,5 tskChiliflakes, finns på burk i kryddhyllan
  • 1 dltorrt vitt vin
  • Salt och peppar

Risotto

  • 2 tärningarkyckling- eller grönsaksbuljong, eller 3 msk fond på flaska
  • 1 Lök, liten
  • 3 mskSmör, 1 + 2
  • 3 dlrisottoris, rundkornigt
  • 1,5 dltorrt vitt vin
  • parmesan, att riva

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Karljohansvamp i vitvinsrisotto

Ämnen