Fyllda auberginer med kryddiga linser.
Fyllda auberginer med kryddiga linser
4,5 (2 röster)
– Jag älskar att tillaga auberginer så länge att de blir smältande mjuka i konsistensen. De blir extra smarriga om de toppas med en linsröra med doft av Mellanöstern, säger vegokocken Mattias Kristiansson. Här är ett av hans favoritrecept när du vill äta klimatsmart.
Fyllda auberginer med kryddiga linser
Ingredienser
- 4 auberginer
- 4 msk olivolja
- 2 dl belugalinser, torkade
- 2 gula lökar, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1.5 tsk spiskummin
- 1.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk kanel, mald
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk citronsaft, ca 0.5 citron
- 1 dl vatten
- 2 msk pinjenötter, rostade
- 2 msk persilja, finhackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
Av: Aftonbladet
LÄS VIDARE
MER OM MAT & DRYCK
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Kryddig viltkorv
2 h
Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag
2 h
Här är matsmarta recept till julbordet
Recept som hjälper dig att matsmarta
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Experten: Här är maten som är bra för klimatet
Maten som räddar dig och planeten
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”
Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad
1 h 30 min
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min
Plast eller tyg – här är bästa kassen för din mat
Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat
Socca - kikärtspannkaka
25 min
Makaroner med krämig zucchini
30 min
Fettuccine med tomatsås
35 min
Pastawok på rester
25 min
Rödbetsbiffar med chèvrekräm
1 h
Vegokocken: Hitta en balans och se helheten
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter
Kryddig viltkorv
2 h
Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag
2 h
Här är matsmarta recept till julbordet
Recept som hjälper dig att matsmarta
De drog dit pepparn växer för bättre smak
Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda
Experten: Här är maten som är bra för klimatet
Maten som räddar dig och planeten
Snabbt, enkelt – och jättegott!
Fotbollspelare på elitnivå blev vegan: ”Allt är bättre”
Ekokocken om matsvinn: ”Sluta kasta mat”
Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad
1 h 30 min
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
30 min
Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi
50 min
Plast eller tyg – här är bästa kassen för din mat
Så mycket pengar sparar du på att inte slänga mat
Socca - kikärtspannkaka
25 min
Makaroner med krämig zucchini
30 min
Fettuccine med tomatsås
35 min
Pastawok på rester
25 min
Rödbetsbiffar med chèvrekräm
1 h