Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz visar knepet för att få fram sötman
Det krävs inte mycket för att tomatpuré ska få fram extra mustiga, tomatiga och söta smaker.
Med kocken Markiz Taintons enkla knep kommer du aldrig hälla tomatpurén rätt ner i grytan igen.
Tomatpuré går att använda till så mycket gott. I pastasåser, lasagne, grytor, gratänger – ja i stort sett allt som behöver lite extra balans och smak.
Men felet många gör är att ta tomatpurén direkt ur burken eller tuben och hälla ner den rätt i grytan. Då får den en ganska skarp smak som inte helt kommer till sin rätt.
– Om du i stället fräser den i lite olja så karamelliseras sockret och du får fram den här söta smaken, säger kocken och Godare-profilen Markiz Tainton.
I klippet visar hon exakt hur du ska göra för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.
– Ni kommer inte att ångra er. Det kan till och med vara så att ni kan hoppa över de krossade tomaterna, säger hon i klippet.