
Solhem
Mingle Universal-termometer
245,00 kr
Läs mer
Kotlett, karré, filé, skinkinnanlår, fläsklägg eller fläskbog. Det är inte helt lätt att veta hur varje bit bäst ska tillagas och vilka delar som passar bäst till vad.
I femte delen av Godares Köttskola guidar kocken Mattias Larsson till rätt val av fläskkött.
Fläskkött ät oftast ett enkelt och relativt billigt kött – perfekt i grytor, till goda tillbehör eller på grillen.
Men hur vet man vilket fläskkött som är godast till vad, och hur tillagas det för bästa resultat?
Kocken Mattias Larsson förklarar i klippet.
Schnitzel – så blir den riktigt frasig
Många gånger säljs segt kött som fläsklägg säljas som ”rimmat”, det vill säga att det har legat i en saltlag.
– Det kan man känna igen på att det är rosa när det är tillagat, precis som smörgåsskinka, säger Mattias.
I klippet förklarar han vad rimmat kött lämpar sig bäst till, samt mycket mer om vilket fläskkött du ska använda till vad – och hur det ska tillagas. Missa inte det!
Vill du lära dig ännu mer om kött? Missa inte de andra avsnitten i Köttskolan, där Mattias guidar till allt du behöver veta för att hitta rätt i köttdisken.
Solhem
Mingle Universal-termometer
245,00 kr
Läs mer
40 min
1 h
1 h
25 min
30 min
1 h 40 min
1 h
1 h 30 min