Citronpaj i portionsform
Foto: JONAS/LOTTIE HALLQVIST
Citronpaj i portionsform

Citronpaj i portionsform

3,7 (6 röster)

Citronpaj i portionsform – eller crostata di limone som den heter på italienska – är den perfekta citronpajen som hyllar det bästa av den syrliga frukten. Mascarponen skapar en perfekt balans mellan sött och syrligt och blir snabbt en favorit hos många.

Ett recept av Paolo Roberto

Crostata di limone

arrow downarrow up
  • Pajeg

  • 3.5 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning

  • 1.3 dl pressad citronsaft
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 1.3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 äggulor
  • 200 g mascarpone
  • 1 msk solrosolja, (eller majsolja) till pensling
  • 1.5 msk florsocker, för att pudra över

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE