Bönbröd i långpanna
Det får gärna vara enkelt att baka bröd. Då blir det nämligen av. Det här är ett typiskt blir av–bröd. Mixa bönor, blanda en deg och tryck ut i en långpanna. Sedan kan både du och degen jäsa ett gäng timmar, jobbet är redan gjort.
Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”
1 portion i receptet blir cirka 40 bitar bröd.
Tid tillkommer för jäsning med 3 timmar.
Bönbröd i långpanna
Ingredienser
- 760 g kokta vita bönor, i förpacking
- 4 dl mjölk, eller vatten
- 25 g jäst
- 3 dl grovt rågmjöl
- 6 dl vetemjöl special , eller vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 msk ljus sirap
- olja och mjöl till formen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Baka gröna superbaguetter





35 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min

Matiga mackor till middag

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Bananbröd





50 min
Dumlekakor i långpanna





30 min

Spenatgryta





30 min
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Sojarimmad lax med primörer






Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås





30 min

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Apelsinsallad med ädelost





15 min

Pasta med kronärtskockor och mandlar





20 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Skippa svinnet – spara 1180 kronor i månaden

Här odlas framtidens mat
