Supergod vegetariskt smashburgare

3,1 (132 röster)

Veganskt på grillen

Smash-burger är en burgare som plattas till riktigt tunn när den steks. Det gör att den får så mycket stekyta som möjligt och ännu mera smak.

– Pressa till dem direkt när du lägger dem i pannan, säger matkreatören Gustav Johansson.

Här är Gustavs supertips för en magiskt god vegetarisk burgare.

Smash-burgare

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 825 g formbar vegofärs
  • 2 gula lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 rödbeta
  • 1 msk bbq-sås
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk ljus soja
  • 1.5 msk grönsaksfond, mörk
  • 1 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • Klassisk burgardressing

  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 3 msk gul lök
  • 3 msk ättiksgurka
  • 1 vitlöksklyfta, stor, finhackad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk senap, gul, amerikansk
  • salt och svartpeppar
  • Fejkon

  • 230 g fast tofu, rökt eller naturell
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk liquid smoke
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk agavesirap
  • Till servering

  • 20 skivor vegansk ost, av cheddartyp
  • 10 hamburgerbröd
  • ketchup
  • senap, gul, amerikansk
  • 1 burk ättiksgurka, tunt skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE