Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Supergod vegetariskt smashburgare

Av Gustav Johansson

(319)

Vad tycker du?

Supergod vegetariskt smashburgare

Smash-burger är en burgare som plattas till riktigt tunn när den steks. Det gör att den får så mycket stekyta som möjligt och ännu mera smak.

– Pressa till direkt när du lägger dem i pannan, säger matkreatören Gustav Johansson.

Ingredienser

  • 825 gFormbar vegofärs
  • 2 gula lökar, stora
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 rödbeta
  • 1 mskbbq-sås
  • 2 mskrökt paprikapulver
  • 2 mskljus soja
  • 1,5 mskgrönsaksfond, mörk
  • 1 mskRapsolja
  • svartpeppar

Klassisk burgardressing

  • 2 dlvegansk majonnäs
  • 3 mskgul lök
  • 3 mskättiksgurka
  • 1 vitlöksklyfta, stor, finhackad
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tskVitvinsvinäger
  • 2 mskKetchup
  • 2 mskSenap, gul, amerikansk
  • Salt och svartpeppar

Fejkon

  • 230 gfast tofu, rökt eller naturell
  • 3 mskJapansk soja
  • 2 tskLiquid smoke
  • 2 mskRapsolja
  • 1 tskagavesirap

Till servering

  • 20 skivorvegansk ost, av cheddartyp
  • 10 hamburgerbröd
  • ketchup
  • senap, gul, amerikansk
  • 1 burkättiksgurka, tunt skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 krukakrispsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Supergod vegetariskt smashburgare

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept