Chokladfondant à la Sébastien Boudet

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Chokladfondant à la Sébastien Boudet

Chokladfondant är förmodligen världens godaste dessert. Här är ett recept från en av våra bästa kockar. Om du vill ha lite vuxnare smak kan du tillsätta en nypa chili i smeten. Recept från Sébastiens franska kokbok.

Chokladfondant med karamelliserade hasselnötter

Ingredienser

  • 400 gMörk choklad, (65-70 %)
  • 250 gSmör
  • 500 gägg, à 50 g styck
  • 1 nypasalt
  • 250 gSocker, oraffinerat
  • 90 gFullkornsmjöl, finmalet
  • 1 nypachiliflingor

vaniljgrädde

  • 1 vaniljstång
  • 300 gvispgrädde, à 100 g/dl
  • 20 gFlorsocker

karamelliserade hasselnötter

  • 150 gHasselnötter
  • 75 gcassonadenötter
  • 20 gSmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladfondant à la Sébastien Boudet