Servera hemgjort vörtbröd till julmaten.
Foto: Björn Lindahl
Servera hemgjort vörtbröd till julmaten.

Vörtbröd med julmust och öl

3,8 (19 röster)

Till julmaten smakar det bra med äkta vörtbröd. Bakas med julmust, öl och härliga julkryddor.

Varje portion motsvarar en liten limpa.

Vörtlimpa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 66 cl porter
  • 33 cl julmust
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 1 dl sirap, mörk
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 msk pomeransskal, malda
  • 2 dl russin, kan hoppas över
  • 1.7 kg rågsikt

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK