Söndagsbrunch med frittata och after eight-dessert
Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2007-08-31
4 personer
Frittata
5 hela ägg
3 dl Crème fraiche
2-3 tsk pepparot på tub
1 finhackad rödlök
½ dl finskuren gräslök
Salt, peppar och citronsaft
200 g skivad rökt lax
Ev. Kall potatis
Rör ihop äggen med crème fraichen, pepparroten och rödlöken. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
Smält smör i en stekpanna. Häll på äggstanningen och rör tills det börjar tjockna. Låt stå på svag värme tills den är färdig. Toppa med skivad lax. Serveras med sallad.
After eight-dessert med päron
4 päron
2 msk smör
½ msk muscovadosocker
Citronsaft
8 bitar after eight
Filodeg
1 äggula
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skär päronen i klyftor. Bryn klyftorna i smör och socker. Päronen ska bli karamelliserade, men de får inte bli mjuka.
Dela filodegsarken på hälften, pensla med äggula. Fördela päronen på 4 ark och lägg 2 bitar after eight på varje päronhög. Rulla ihop som en vårrulle. Baka i ugnen tills de är krispiga och gyllenbruna. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.