Polkafudge – krispigt och gott
Polkafudge – mjuk, söt fudge med krispigt polkakross på toppen. Fudge går att variera i all oändlighet med topping av godis, nötter, strössel eller torkad frukt. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.
En portion i receptet blir cirka 24 bitar fudge. Tid att stelna tillkommer.
Polkafudge
Ingredienser
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 100 g smör, saltat
- 1 dl ljus sirap
- 150 g vit choklad
Topping
- polkagriskarameller, krossade att toppa med
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Våra bästa recept på farligt god fudge
Gör en gratäng med tacosmak





35 min
Jennys jul – klassiska och nyskapande recept
Jordnötsrutor – med rice krispies





30 min
Vegobiffar – fem enkla recept
Crispy chili beef





1 h

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

Pasta med ärtor och ärtskott





30 min
Syrligt krispig surf ’n’ turf
45 min
Bifftaco i salladsblad





1 h
Laksa – snabblagad nudelsoppa





35 min
Knaprig granola med kokos och pumpafrön





1 h
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Julens bästa kokböcker
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Krämig tacosill





10 min
Surkål – här är grundreceptet





1 h
Koka ris – så blir det helt perfekt
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Supergoda stekta nudlar





30 min

Ribollita – italiensk grönsakssoppa





45 min
Smarriga lökringar med överraskning i
Mustig köttfärsgryta





40 min
Kycklingbiffar – snabbt och enkelt





30 min
Nudelsallad med krispig kyckling





35 min