Laga mat i litet kök – tips och recept

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Erica Zontho lagar gärna mat i minikök.
Foto: Ulrika Pousette
Erica Zontho lagar gärna mat i minikök.

Stora kokboken för små kök – ett begränsat kök betyder inte att du måste dra in på matglädjen. I Erica Zonthos nya kokbok Stora kokboken för små kök finns recept som varken kräver ugn eller fler än två kokplattor.

Teppanyakihäll, souse vide eller kyocera-knivar. När det kommer till matlagning är det inte alltid storleken på köket och utrustningen som gör maten fantastisk. En kokvrå, husbilens minikök eller sommarstugans vedspis duger fint till gastronomiska upplevelser.

Kokboksförfattaren Erica Zontho har samlat ihop en mängd recept i sin nya kokbok som varken kräver ugn eller fler än två kokplattor. Enkelt och okomplicerat med ingredienser som går lätt att få tag i utan att för den delen spara in på matglädje och smak. Här delar hon med sig av några smakprov ur kokboken.

Foto: Ulrika Pousette
Erica Zontho med sin Stora kokboken för små kök.

Erica Zontho med sin nya kokbok Stora kokboken för små kök (Ordfront förlag).

Publicerad:

LÄS VIDARE