Pasta Carbonara
En klassisk carbonara görs på knaperstekt pancetta, färskriven parmesan, ägg, salt och nymalen svartpeppar. Punkt.
Resultatet blir en härligt krämig pastarätt – som garanterat får tummen upp av alla italienare.
Ingredienser
- 100 gpancetta, eller bacon
- 50 gparmesan, eller pecorino
- 2 ägg
- Olivolja
- 200 gPasta, spagetti eller bucatini
- Salt och peppar
Till servering
- parmesan, eller pecorino
- Persilja , kan uteslutas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept