Så blir pajskalet perfekt frasigt

Publisert:

Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar sina smartaste knep för ett riktigt bra pajskal med rätta fraset.

– Jag använder några enkla trick för att det ska bli så bra som möjligt, säger Cecilia. Det är inte svårt alls.

Pajskal ska allra helst behålla sin frasighet efter att de fyllts med godsaker. Godare-profilen Cecilia H Larsson tipsar om hur pajskalet blir frasigt och gott.

– Det är viktigt att smöret är riktigt kylskåpskallt för att pajskalet ska bli helt perfekt.

Ingredienserna mixas till en smulig massa och sedan tillsätter du iskallt vatten tills degen har en bra konsistens.

Du behöver

  • Pajdeg
  • Matberedare
  • Form
  • Kavel
  • Ugn
”Det är viktigt att smöret är riktigt kylskåpskallt för att pajskalet ska bli helt perfekt”, tipsar Cecilia H Larsson.
Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept