Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli

Den här mustiga grytan är en uppdaterad variant av en klassisk boeuf bourguignon. Här får köttet sällskap av ugnsrostad pumpa, smakrik basilikaaioli och kraftigt rött vin.

Bœuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli. Receptet hittar du på nästa sida.

Ingredienser

  • 300 gpärllökar
  • 200 gchampinjoner
  • smör eller olja, att steka i
  • 500 gGrytbitar nöt
  • Salt och peppar
  • 2 mskvetemjöl
  • 4 dlrödvin
  • 4 dlvatten
  • 1 köttbuljongtärningar
  • 2 mskTomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskkinesisk soja
  • 1 tsktimjan
  • 3 lagerblad
  • 80 gPancetta, eller bacon i små bitar
  • färsk timjan, att garnera med

Pumpa med parmesan

  • 800 gPumpa, utan skal
  • smör, eller rapsolja
  • Salt
  • parmesan, att strö över

Basilikaaioli

  • 2 äggulor
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 mskVitvinsvinäger
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 dlRapsolja
  • 1 dlbasilikablad, finhackade
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli