Snurrad zucchini- och sötpotatisburgare

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Snurrad zucchini- och sötpotatisburgare

Kolla in snurren på den här zucchini- och sötpotatisburgaren! Bygg burgaren med lite mangold i botten på varje bröd och toppa med schalottenlök och chipotlemajonnäs. Gott, grönt och snyggt.

Recept från ”Gröna burgare” av Martin Nordin.

Grön burgare som toppas med chipotlemajonnäs.

Ingredienser

Burgare

  • 500 gZucchini, 1-2 stycken
  • 500 gSötpotatis
  • 50 gSmör
  • Rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)

Ugnsbakad schalottenlök

  • 6 Schalottenlökar
  • 1 tskRödvinsvinäger
  • 1 mskSmör

Chipotlemajonnäs

  • 4 chiptolechilifrukter, i adobosås (finns bland det mexikanska sortimentet i de flesta mataffärer)
  • 3 mskCrème fraiche
  • 1 Lime, saften
  • 3 dlmajonnäs, naturell

Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • Smör, till bröden
  • mangoldblad
  • chipotlemajonnäs, se recept nedan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Snurrad zucchini- och sötpotatisburgare