Salladstaco med läcker tonfisk.
Foto: David Back
Salladstaco med läcker tonfisk.

Salladstaco med sojamarinerad tonfisk, jordnötter och korianderkräm

4,5 (2 röster)

Salladstaco – fyll salladsbladen med smakrik, marinerad tonfisk och toppa med korianderkräm och knapriga nötter.
– Det här är en förrätt med spännande smakkombinationer som överraskar smaklökarna, säger kocken Mattias Larsson.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:

  • Korianderkrämen.

  • Innan gästerna kommer:

  • Skiva och marineratonfisken.

  • Strimla och marinera vitkålen.

  • Strax före servering:

  • Arrangera salladstacon.

Salladstaco med sojamarinerad tonfisk, jordnötter och korianderkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Korianderkräm

  • 2 äggulor
  • 1 tsk citronjuice, färskpressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 dl koriander, hackad
  • salt
  • 1.5 dl rapsolja
  • Tonfisk

  • 120 g tonfisk, färsk
  • 2 msk soja, kikkoman eller annan japansk soja
  • 1 msk sesamfrön
  • Vitkål

  • 120 g vitkål
  • 1.5 msk citronjuice, färskpressad
  • olivolja
  • salt
  • 8 blad gemsallad, alt hjärtsallad
  • Till servering

  • salta jordnötter
  • salta jordnötter, hackade och rostade

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MAT & DRYCK