Kryddig viltkorv –  stek eller grilla.
Kryddig viltkorv – stek eller grilla.

Kryddig viltkorv

4 (4 röster)

Matsmarta onsdag

Genom att varmröka korven innan tillagning förhöjer du smaken men det momentet går att hoppa över. Kycklinglevern skänker en djup smak, men tillför också en bra konsistens.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Arbete 120 minuter, insaltning 48 timmar, mogning 12 timmar

Kryddig viltkorv

  • Ingredienser

  • 750 g karré, eller bogkött
  • 36 g nitritsalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • Korvtillverkning

  • 250 g ryggspäck
  • 36 dl potatismjöl
  • 15 g svartpeppar
  • 15 g spiskummin
  • 6 g druvsocker
  • 1.5 dl buljong, osaltad
  • 2 g fosfat
  • 1.5 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk friterad vitlök
  • 1 dl kycklinglever, hackad
  • 5 meter grisfjälster, cirka

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Matsmarta onsdag

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Shakshuka med vegansk äggröra

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Laga helgrön helgmat i år

Vegansk oreocheesecake

30 min

Gulaschsoppa

Sväng ihop en värmande soppa

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Så gör du hemmalunchen mer klimatsmart

Klassisk amerikansk burgare med vegofärs

Bakat äppelmos – laga enkelt i ugn

Bönor, chorizo, kål och kyckling

1 h

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Kockarnas knep för att laga smartare mat

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Här är matsmarta recept till julbordet

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Så lagar stjärnkocken den smarta thaimaten