Kryddig viltkorv –  stek eller grilla.
Foto: Magnus Skoglöf
Kryddig viltkorv – stek eller grilla.

Kryddig viltkorv

5 (1 röst)

Genom att varmröka korven innan tillagning förhöjer du smaken men det momentet går att hoppa över. Kycklinglevern skänker en djup smak, men tillför också en bra konsistens.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Arbete 120 minuter, insaltning 48 timmar, mogning 12 timmar

Kryddig viltkorv

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 750 g karré, eller bogkött
  • 36 g nitritsalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • Korvtillverkning

  • 250 g ryggspäck
  • 36 dl potatismjöl
  • 15 g svartpeppar
  • 15 g spiskummin
  • 6 g druvsocker
  • 1.5 dl buljong, osaltad
  • 2 g fosfat
  • 1.5 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk friterad vitlök
  • 1 dl kycklinglever, hackad
  • 5 meter grisfjälster, cirka

Gör så här

ÄMNEN I ARTIKELN