Matsmarta onsdag

presenteras av

Kryddig viltkorv

4 (4 röster)

MAT & DRYCK

Genom att varmröka korven innan tillagning förhöjer du smaken men det momentet går att hoppa över. Kycklinglevern skänker en djup smak, men tillför också en bra konsistens.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Arbete 120 minuter, insaltning 48 timmar, mogning 12 timmar

Recept

Kryddig viltkorv

  • Ingredienser

  • 750 g karré, eller bogkött
  • 36 g nitritsalt
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • Korvtillverkning

  • 250 g ryggspäck
  • 36 dl potatismjöl
  • 15 g svartpeppar
  • 15 g spiskummin
  • 6 g druvsocker
  • 1.5 dl buljong, osaltad
  • 2 g fosfat
  • 1.5 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk friterad vitlök
  • 1 dl kycklinglever, hackad
  • 5 meter grisfjälster, cirka

Gör så här

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Matsmarta onsdag

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Shakshuka med vegansk äggröra

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

2 h

Dallasburgare

40 min