Tonfisklasagne

Foto: Axel Öberg

Tonfisklasagne med krämig ostsås

3,3 (22 röster)

Middagstips

Tonfisklasagne –en riktigt smaskig ostsås på cream cheese, parmesan och mozzarella i stället för bechamel. Tonfisken matchas fint av syrlig citron, kryddigt fänkålsfrö, vitlök och söt tomat.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok Den nya skåpmaten.

Tonfisklasagne med krämig ostsås

  • Ingredienser

  • 500 g passerade tomater
  • 200 g cream cheese, eller ricotta
  • 0.5 dl vatten, eller mjölk
  • 12 lasagneplattor
  • 2 burkar tonfisk, (à 185 g)
  • 4 tsk vitlök, finhackad eller vitlökspasta
  • 2 krm fänkålsfrö, malt/mortlat
  • 1 citron, det rivna skalet
  • 4 citronklyftor, fileade och skivade
  • 125 g mozzarella, gärna buffel
  • 75 g riven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • färsk basilika

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Den nya skåpmaten” hos Bokus här.

Bokus

LÄS VIDARE

Skåpmat – så lagar du god mat av konserver

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pastarecept

Jenny Damberg

MER OM GODARE

Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

15 min

Tortilla tuna melt – smältande god

20 min

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

15 min