Krispig kyckling med söt gurksallad
Härlig gurksallad med krispigt stekt kyckling och majonnäs med hetta i. Det blir det när kocken Markiz Tainton låter svenska och asiatiska smaker mötas på ett fat. I videon ger hon flera smarta tips hur du får kycklingen så där krispigt god.
– Perfekt! Lets eat! säger Markiz Tainton när hon smakar av.
Ingredienser
- kycklingsteak, urbenad klubba med skinn
- Salt och peppar
- 1 gurka
- 6 rädisor, eller fler
- 2 avokado
- 250 gSojabönor
- 1 knippekoriander, stort
- 70 gÄrtskott
- 0,5 färsk chili, tunt skuren
- 1 tskSesamolja
- 2 mskLimesaft
- 1 tskHonung
- 50 gSmör , osaltat
- 2 mskSoja
- 1 tskwasabi
Wasabimajonäs
- 2 dlMajonnäs
- 0,5 dlCrème fraiche
- 1 tskwasabi
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept