Majs och sötpotatispuffar

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Majs och sötpotatispuffar

Majs och sötpotatispuffar - mums. Ja, är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna och fluffiga med krispig yta. Ät dem med hemmagjord sötsur sås.

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.

Sötpotatispuffar med sötsur sås.

Ingredienser

  • 100 gSötpotatis
  • 3 kaffirlimeblad
  • 4 dlKikärtsmjöl
  • 1 tskhimalayasalt
  • 1 tskBakpulver
  • 2,5 dlVatten
  • 2 mskröd currypasta, färdig eller egengjord
  • 200 gMajskorn
  • Frityrolja

Sötsur sås

  • 3 spansk chili
  • 1 piripiri chili
  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 dlVatten
  • 5 mskagavesirap
  • 1,5 mskRisvinäger
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 2 tskhimalayasalt
  • 1 mskmaizena

Röd currypasta

  • 5 röda spanska chilipepparfrukter
  • 1 piripiri chili, valfritt
  • 1 citrongrässtjälk
  • 2 kaffirlimeblad
  • 1 bitgalanga, en sorts ingefära (ungefär 3 cm/bit)
  • 2 shalottenlök
  • 3 korianderrötter
  • 0,5 tskhimalayasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Majs och sötpotatispuffar