Piccata – så gör du den italienska rätten

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Piccata – så gör du den italienska rätten

Piccata är en italiensk klassiker som traditionellt görs på kalv, i det här recept använder vi i stället kyckling och ost.
Den goda såsen får sina smaker av kapris, citron och persilja.

Piccata – en italiensk klassiker med kyckling

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 200 gRiven ost, gärna parmesan eller lagrad ost blandad med parmesan
  • 1 dlVetemjöl
  • Salt och peppar
  • Olja, att steka i
  • smör, att steka i

Sås

  • 1 citron
  • 0,5 dlKapris
  • 2 mskpersilja, finhackad
  • 4 dlVatten
  • 1 mskSmör
  • 2 tskVetemjöl
  • Salt och peppar

Till servering

  • 4 portionerPasta, eller ris

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Piccata – så gör du den italienska rätten

Ämnen