Smördegsflarn med räkor och avokado

Av Godare

(76)

Vad tycker du?

Smördegsflarn med räkor och avokado

”Jag gillar att bjuda på smördegsflarn toppat med goda råvaror, det ser så frestande ut dessutom. Här har jag lagt på en mycket god kesoröra, räkor avokado, löjrom och nektatriner.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

Löjrom och nektariner på smördegsflarn.

Ingredienser

  • 1 paketsmördeg, på rulle
  • 1 Ägg
  • 1 mskVatten
  • Salt

Kesoröra

  • 500 gKeso naturell
  • 1,5 dlMajonnäs
  • citronpeppar
  • Salt och peppar

Topping

  • 2 avokado
  • 3 nektariner
  • 300 gSkalade räkor, eller 750 g oskalade
  • 50 gLöjrom, eller stenbitsrom

Garnering

  • 1 rödlök
  • 1 Citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smördegsflarn med räkor och avokado

Ämnen