Auberginelasagne
Auberginelasagne – byt ut köttfärssåsen mot en kryddig och smakrik aubergineröra i den här krämiga lasagnen.
Ingredienser
- 1,2 kgAubergine
- 3 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 30 gSalvia
- Olivolja
- 0,5 tskHarissa
- 2 mskSpiskummin
- 1 citron
- 800 gkrossade tomater, eller plommontomater
- 80 gcheddarost, mogen
- 80 gparmesanost
- Flingsalt
- svartpeppar
- 300 gfärska lasagneplattor
- 50 gSötmandel, blancherade
- 2 mskSalvia, torkad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept