Smörrebröd med ost och lingonkokt päron.

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

3,5 (4 röster)

Fyra sorters ostar på grovt danskt rågbröd ackompanjerat av ett lingonkokt päron.

Recept från boken Smörgåstårtor och smörrebröd (Semic). Recept: Birgit NIlsson Bergström, foto: Åsa Dahlgren.

Smörrebröd med ostkvartett och lingonkokt päron

  • Lingonkokta päron

  • 4 päron, små, t ex conference eller gråpäron
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemumma, hel
  • 1 stjärnanis
  • 1 dl lingon, frysta
  • Smörrebröd

  • 4 brödskivor, t ex danskt rågbröd eller kavring
  • smör
  • 100 g västerbottensost
  • 8 skivor edamer , eller mindre
  • 60 g brie
  • 60 g gräddädelost, cirka
  • persilja

Gör så här

Följ ämnen i artikeln