Skaldjurspaj
Foto: Eva Hildén
Skaldjurspaj

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

3,7 (3 röster)

Enkel skaldjurspaj – med härlig blandning av räkor och musslor. När du fyller pajskalet med varm fyllning så kortas gräddningstiden och skaldjuren hinner inte bli så sega. Recept ur Lena Söderströms kokbok Pajer.

Enkel skaldjurspaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
  • 3 msk vatten, eller
  • 1 ägg, kylskåpskalltm i stället för vatten om du vill
  • Fyllning

  • 500 g musslor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 paket saffran
  • 500 g räkor, färska eller frysta 4 msc-märkta extra stora räkor
  • 100 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g snackpaprika
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK