Publicerad:
Uppdaterad:

Socca med bönsallad och pecorino

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Socca med bönsallad och pecorino
Foto: Johan Kalén
Socca med bönsallad och pecorino

Tina Nordströms socca med bönsallad och pecorino fixar du snabbt och enkelt.

Recepten kommer från ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström (Bonnier Fakta).

Socca med bönsallad och pecorino

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 5 dl kikärtsmjöl

  • 5 dll vatten

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk salt

  • 200 g brytbönor

  • 1 msk smör

  • Olivolja

  • Salt

  • Peppar

  • 2 salladslökar

  • 100 g pecorino

  • 150 g ricotta

Gör så här:

  1. Vispa ihop  kikärtsmjöl,  vatten, 3 msk olivolja och 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter.

  2. Dela 200 g brytbönor på längden, bryn dem i en panna i 1 msk smör och 1 msk olivolja. Salta och peppra.

  3. Skär 2 salladslökar i tunna skivor på snedden.

  4. Hyvla pecorino i flagor. Stek lite tjockare pannkakor i lite smör i en panna.

  5. Lägg upp på fyra tallrikar och fördela ricotta i klickar på pannkakorna. Toppa till sist medvbönor, salladslök och pecorino.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

MER OM MAT & DRYCK