Matsmarta onsdag

presenteras av

Nacho grande! Servera med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs.
Foto: Erik Olsson
Nacho grande! Servera med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs.

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

5 (5 röster)

MAT & DRYCK

Nachosfest med tomatsalsa och chilimajonnäs som du äter direkt från ugnsplåten.

Recept ur boken ”Ät gott och rädda planeten” är byggda på ett veganskt grundrecept. Men om du vill kan du exempelvis lägga till ost och få en vegetariskt rätt – eller kött, fågel eller fisk.

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 8 dl bruna bönor, kokta
  • 0.5 gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk havssalt
  • Majs- och tomatsalsa

  • 0.5 tsk koriander, hel
  • 2 tomater
  • 1 dl majskorn, frysta
  • 4 msk pressad lime, färsk
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk havssalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • Chilimajonnäs

  • 1 dl sojadryck, osötad utan kalcium
  • 2 dl olja
  • 1 tsk senap, stark
  • 1 msk citron, färskpressad
  • 1 tsk chilifrukt, finhackad
  • 0.5 tsk havssalt
  • Tillbehör

  • 2 dl vitt ris, långkornigt
  • 150 g nachos, naturella
  • 1 gul paprika
  • 0.3 gurka
  • 1 avokado
  • Vegetarisk

  • 2 dl bruna bönor, tas bort och byts mot osten nedan
  • 50 g lagrad hårdost
  • Plus kyckling

  • 4 dl bruna bönor, tas bort och byts mot kycklingen nedan
  • 100 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 0.3 tsk havssalt

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE