Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk

Av Markiz Tainton

(50)

Vad tycker du?

Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk

Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.

Sen är det bara att toppa med rostade mandlar, räkor, färsk salvia, rostade mandlar och knaperstekt sidfläsk.

– Ni hör ju, det här kommer bli svingott! säger Markiz Tainton.

Ingredienser

  • 600 gbutternutpumpa
  • 2 dlhavregrädde
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 mskgrönsaksfond
  • 0,5 tskKanel
  • 1 tskSalvia, torkad
  • 2 mskSalvia, färsk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 300 gpasta
  • 1 dlpastavatten
  • 400 gRäkor färska
  • 65 gbabyspenat
  • 150 gSidfläsk

Till servering

  • Mandlar, rostade
Markiz Tainton berättar i avsnittet hur du lagar en ännu godare pasta med smarta tips om pastavatten och smakrik pastasås.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk

Markiz Tainton

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept

Ämnen