Krämig pumpapasta med räkor och knaperstekt sidfläsk
3,7 (43 röster)
Godare
Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.
Sen är det bara att toppa med rostade mandlar, räkor, färsk salvia, rostade mandlar och knaperstekt sidfläsk.
– Ni hör ju, det här kommer bli svingott! säger Markiz Tainton.
Krämig pumpapasta med räkor, salvia och knaperstekt sidfläsktopping
Ingredienser
- 600 g butternutpumpa
- 2 dl havregrädde
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk grönsaksfond
- 0.5 tsk kanel
- 1 tsk salvia, torkad
- 2 msk salvia, färsk
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 300 g pasta
- 1 dl pastavatten
- 400 g räkor färska
- 65 g babyspenat
- 150 g sidfläsk
Till servering
- mandlar, rostade
Gör så här
Av: Aftonbladet
Foto: GODARE
Markiz Tainton berättar i avsnittet hur du lagar en ännu godare pasta med smarta tips om pastavatten och smakrik pastasås.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Ärtröra med smak av basilika
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan
30 min
Pasta med lövbiff och champinjoner
30 min
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Vanliga missen många gör när de steker
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Därför ska du aldrig riva vitlök
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Ärtröra med smak av basilika
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan
30 min
Pasta med lövbiff och champinjoner
30 min