Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

(119)

Vad tycker du?

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Bjud på Mästerkock-vinnaren Catarina Königs belgiska vaniljvåfflor till dessert eller lyxig helgfrukost. Servera nygräddade med lättvispad grädde, bär och ringla över härlig lönnsirap.

Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap

Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0,75 dlSocker
  • 180 gsmör, smält
  • 3 dlmjölk, alternativt havremjölk
  • 3,5 dlvetemjöl special
  • 0,5 mskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • smör, att pensla järnet med

Tillbehör

  • bär, till exempel hallon och blåbär
  • lättvispad grädde
  • lönnsirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj